Deva Zorg staat voor goede zorg! Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over onze zorgverlening. Meestal kan een gesprek met de betreffende medewerker, de eerste verantwoordelijke of de leidinggevende een oplossing bieden. Mocht dat niet het geval zijn dan kunt u een klacht indienen. Anderen die een klacht kunnen indienen zijn: uw vertegenwoordiger, uw gemachtigde, uw zaakwaarnemer en uw nabestaanden.
Signalen, wensen en klachten van klanten kunnen we gebruiken om ons werk en aanbod steeds weer te verbeteren en aan te passen aan veranderende klantwensen.
De wijze waarop Deva met klachten omgaat is vastgelegd in ons klachtenreglement. Dit reglement kunt u hier downloaden of zenden wij u kosteloos toe.
Komt u er met de direct betrokkene of diens leidinggevende niet uit of gaat u dit gesprek liever met een ander persoon aan? Dan kunt u een klacht of een melding voor bemiddeling indienen bij een van de vennoten van Deva. Hij/zij begeleidt de verdere afhandeling. Dit kan betekenen dat u samen met hem of haar contact opneemt met de betreffende afdeling of medewerker. Uiteraard gaan we zeer vertrouwelijk met uw klacht om. Voor het indienen van uw klacht kunt u gebruiken maken van het klachtformulier. Dit formulier vindt u in de bijlage. Uiteraard kunt u tijdens kantooruren ook bellen naar 0546 454 645
In alle gevallen kunt u uw klacht ook rechtstreeks of in geval uw onvrede blijft voortbestaan voorleggen aan onze onafhankelijke klachtencommissie via het Centraal Bureau voor Klachtenmanagement in de Zorg (CBKZ). Het adres van deze commissie is:
Onafhankelijke klachtencommissie Deva Zorg & Welzijn
t.a.v. de ambtelijk secretaris
Antwoordnummer 570
200 WB GORINCHEM
Wij vinden het belangrijk dat iedereen die zorg van ons ontvangt, zich veilig en gehoord voelt. Daarom bieden wij cliënten en hun vertegenwoordigers de mogelijkheid om in vertrouwen te praten met een onafhankelijke, externe vertrouwenspersoon.
Een vertrouwenspersoon is er om te luisteren, te adviseren en te ondersteunen bij vragen, zorgen of klachten over de zorg die wordt ontvangen. Of het nu gaat om een probleem met de zorgverlening, communicatie of een gevoel van onveiligheid, de vertrouwenspersoon helpt bij het zoeken naar een passende oplossing.
Onze externe vertrouwenspersoon is onafhankelijk en heeft een geheimhoudingsplicht. Dit betekent dat gesprekken strikt vertrouwelijk zijn en dat er alleen met toestemming van de cliënt of vertegenwoordiger actie wordt ondernomen.
Wilt u in contact komen met de externe vertrouwenspersoon? Neem dan vrijblijvend contact op via Het LSR (Landelijke steunpunt medezeggenschap)
Henrike Dogan
Bij Deva Zorg zijn we altijd op zoek naar enthousiaste zorgmedewerkers voor onze vestigingen. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer direct.